Brand bedrijventerrein Alkmaar nog niet onder controle: nieuw NL-alert

ALKMAAR - De enorme brand die vannacht woedde op bedrijventerrein Oudorp in Alkmaar, is nog niet onder controle. Er komt ook nog steeds rook vrij, wat betekent dat de eerder afgegeven waarschuwing aan omwonenden om ramen en deuren gesloten te houden, blijft gelden.

Een woordvoerder van de Veiligheidsregio zegt tegen NH Nieuws dat het sein brand meester nog niet is gegeven. Om die reden hebben omwonenden van de Madame Curiestraat eerder vanochtend een nieuwe NL-alert ontvangen.

Nadat de brand rond middernacht was uitgebroken, kwamen brandweerkorpsen uit een groot deel van de provincie snel ter plaatse. Zij konden niet voorkomen dat twee of drie bedrijfsverzamelgebouwen volledig afbrandden en het vuur oversloeg naar een ander pand.

Lees ook: Asbest en rook bij grote brand Alkmaar: sluit ramen en deuren

Bij de bestrijding van de brand worden nu ook sloopkranen ingezet. Wel zijn er minder brandweerlieden ter plaatse dan eerder vannacht. Eenheden die vannacht hebben doorgewerkt, worden vanochtend bovendien afgelost. Dat kan betekenen dat omwonenden meer brandweerwagens door de straten zien rijden. 

Bij de brand is asbest vrijgekomen, maar onderzoek heeft uitgewezen dat die alleen in de directe omgeving van de panden is neergedaald. Wel kunnen omwonenden verbrandingsresten en roetdeeltjes in hun tuinen en op straat aantreffen. Op haar website adviseert de gemeente hoe bewoners daar mee om moeten gaan.  

 

Meer over dit onderwerp:
Noord-Kennemerland alkmaar nieuws
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws