Richard Douma redt het niet in de halve finale 1500m

LONDEN - Richard Douma mocht na protesten de halve finale van de 1500 meter lopen, maar daarin eindigde hij als laatste in 3.47,74.

Tot de laatste 500 meter zag het er nog uitstekend uit voor de 24-jarige atleet uit Zaandam. Daarna zakte hij als een speer naar het einde van de groep en eindigde uiteindelijk ver achteraan als dertiende.

"Ik draaide een beetje stroef. Ik kon niet doorversnellen", zei Douma bij de NOS. "Misschien is het wennen aan lopen op een toernooi, meerdere races achter elkaar." Hij hoorde gisteravond pas laat dat hij vandaag mocht lopen. "Ik was blij toen ik gisteren uiteindelijk hoorde dat ik toch mocht lopen vandaag. Maar het werd door dat protest wel later en je neemt het toch mee naar bed. Bovendien moesten we nog kijken hoe het met me was na die val."

Douma kwam donderdag in de series vlak voor de finish ten val en diende protest in. Hij werd gehinderd door een atleet die voor hem liep. De wedstrijdjury erkende zijn bezwaren en liet hem alsnog lopen in de halve finales.

Lees ook: Douma na protest halve finalist op de 1500 meter

Meer over dit onderwerp:
zaandam richard douma wk atletiek overige
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws