Visser naar finale 100m horden, Bakker niet snel genoeg

LONDEN - Meerkampster Nadine Visser heeft de finale bereikt van de 100 meter horden bij het WK atletiek in Londen en schaart zich zo bij de beste hordenloopsters ter wereld. De atlete uit Hoogkarspel ging met 12,83 als tijdsnelste door. Sharona Bakker had een slechte start en finishte als laatste in haar serie in 13,29.

Met haar finaleplaats is Nadine Visser de eerste Nederlandse atlete ooit die een finale op de 100 meter horden bij een WK bereikt. Visser liep in de eerste serie naar de derde plaats in een tijd die uiteindelijk de zesde tijd bleek te zijn van het hele veld.

In vorm op de horden
Visser toonde haar vorm dit seizoen op de horden al aan met een persoonlijk record van 12,78, slechts één honderdste verwijderd van het Nederlands record, dat sinds mensenheugenis (25 juni 1989) op naam staat van Marjan Olyslager. Op het EK onder 23 in Polen veroverde ze het goud.

Desondanks lag het accent deze zomer niet op de horden, maar op de meerkamp. In Londen werkte ze een knappe zevenkamp af, die resulteerde in de zevende plaats.

Laatste stuk het beste
"Ik dacht gewoon op het startschot te reageren, maar toen was de rest al weg. Het laatste stuk is normaal mijn sterkste deel en dat was vandaag ook zo", zei ze bij de NOS. In de laatste veertig meter snelde ze inderdaad nog een aantal concurrentes voorbij.

"Zevenkamp was het net niet"
Een paar dagen geleden werd de 22-jarige atlete nog zevende op de zevenkamp. "Ik was wel een beetje teleurgesteld over de meerkamp, dat was het net niet. Maar ik heb een paar dagen gehad om te herstellen. Gisteren was ik nog wel moe, maar vandaag ging het wel. Nu weer herstellen en slapen en dan de finale." Die finale staat voor zataerdagavond op het programma om 21.05 uur.

Slechte start Bakker
Sharona Bakker uit IJmuiden werd uitgeschakeld. De IJmuidense was al heel gelukkig dat ze de series overleefde en kon in haar heat van de halve finales niet mee met de rest. Ze werd achtste en laatste in 13,29.

"Ik viel bijna bij de start. Ik moest laag blijven met mijn hoofd was de opdracht, maar ik was te laag, waardoor ik bijna viel. Dat maak je niet meer goed met zulke sterke meiden", zei Bakker na afloop.

Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws