Inwoners 't Zand geschrokken van grote brand: "Kippenvel als ik eraan denk, dit gun je niemand"

'T ZAND - Een grote brand in 't Zand heeft gisteravond een garage met bovenliggende woning volledig verwoest. Bij de brand kwam asbest vrij en een groot gedeelte van de buurtbewoners moest tijdelijk hun huis uit. De inwoners van het dorp zijn aangeslagen. "Het was angstaanjagend."

Bij café De Jonge Prins, waar de familie en de omwoners zijn opgevangen, overheerst een dag na de brand de verslagenheid. "Iedereen kent de garage", vertelt Manon van Hurck aan NH Nieuws. "Het hele dorp komt hier om te tanken of om z'n fiets te laten repareren. Nu is er alleen nog een groot gapend gat over, midden in het dorp." 

Lees ook: Meeste omwonenden uitgebrande garage 't Zand weer naar huis

Het café twijfelde geen seconde en ontving de getroffen buurtbewoners met open armen. "Dat ging eigenlijk vanzelf. Even een glaasje water, even zitten, weg van de hectiek. De sfeer was aangeslagen, maar er werd veel steun geboden. Dat geeft me dan wel een warm gevoel."

'Ineens alles kwijt'
Een buurman vertelt hoe hij de vlammen uit het dak zag komen. "Een vuurzee, het was angstaanjagend. Ik heb zoveel medelijden met de familie van de garage. Ze hebben alles opgebouwd, een mooi bedrijf, en dan ineens ben je alles kwijt. Ik krijg er nog steeds kippenvel van."

"Dit gun je niemand", aldus een emotionele buurman. "Wat er verder gaat gebeuren is voor ons nog een raadsel, maar voor de eigenaar is dit heel triest. Het zijn m'n eigen collega's geweest vroeger. Ik had dit niet verwacht." 

Lees ook: Asbest vrijgekomen bij zeer grote garagebrand 't Zand

Vanochtend werd de straat, ondanks de vrijgekomen asbest, weer vrijgegeven. Het schoonmaken van de omgeving gaat nog wel even duren. Ook is de politie een onderzoek gestart naar de oorzaak van de brand.

Meer over dit onderwerp:
't zand nieuws brand
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws