Visser en Bakker door naar de halve finale 100m horden

LONDEN - Nadine Visser en Sharona Bakker hebben zich bij het WK in Londen geplaatst voor de halve finale van de 100 meter hordelopen. Nadine Visser is overtuigend tweede geworden in de kwalificatie en de tijd van Sharona Bakkerwas genoeg om ook verder te mogen.

Nadine Visser uit Hoogkarspel heeft haar visitekaartje afgegeven in London. Haar tijd van 12,96 seconden was genoeg om tweede te worden in haar serie en op die manier zeker te zijn van de halve finales. Eerder dit WK eindigde Nadine Visser, van origine meerkampster, nog als zevende op de zevenkamp.

Lees ook: Brons voor Anouk Vetter op de zevenkamp

Ontspannen race
Visser sprak van een ontspannen race. "Enkele dagen herstel na een zevenkamp heb je wel nodig, dus ik ben zeer tevreden dat ik makkelijk liep en niet hoefde te pushen."

Bakker's tijd voldoende
Sharona Bakker deed ook goede zaken in de race om de wereldtitel. Hoewel de vijfde plaats in haar serie niet goed genoeg was voor rechtstreekse plaatsing, had de IJmuidense met een tijd van 13,12 een van de snelste tijden en plaatste zij zich op die manier voor de halve finales.

Veel blessures
Bakker kon haar geluk niet op. Haar carrière is door de vele blessures aan met name haar achillespezen nooit tot volle wasdom gekomen. "Ik wil zo graag laten zien waartoe ik echt in staat ben. Dat is me eigenlijk nog nooit gegund", zei ze in de catacomben van stadion, waar ze nerveus op de afloop van de eerste ronde wachtte.

Geen wedstrijdritme
Ook deze zomer verhinderde haar broze pezen een ideale voorbereiding. Ze liep vroeg in het seizoen de limiet voor de WK (12,97), maar kon daarna nauwelijks nog wedstrijden lopen. Voor Londen heeft ze een pijnstillende injectie gekregen. "Ik mis ritme, dat merkte ik wel. Er was al een hapering na het startschot en onderweg kwam ik niet helemaal goed uit bij een horde. Dus ik ben hartstikke blij dat ik de halve finales mag lopen."

De halve finales van het 100 meter hordelopen zijn vrijdagavond te zien om 20.05 uur.

Meer over dit onderwerp:
Atletiek nadine visser sharona bakker overige
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws