OM: 3,5 jaar cel voor grootschalige bezorgdienst coke en xtc in Amsterdam-Zuid

AMSTERDAM - (AT5) Een 37-jarige Amstelvener moet wat het Openbaar Ministerie betreft 3,5 jaar de cel in, waarvan zes maanden voorwaardelijk. Hij zou leiding hebben gegeven aan een grootschalige cocaïne en xtc-bezorgdienst in voornamelijk Amsterdam-Zuid.

De zaak kwam aan het licht na een anonieme tip over drugshandel vanuit dure auto's. De man heeft de dienst opgezet, meent het OM. "Hij was verantwoordelijk voor de telefoonlijn waarop de bestellingen werden gedaan en had een aansturende rol in het geheel."

Fatsoenlijk inkomen
De Amstelvener zorgde er volgens het OM ook voor dat hij op papier een fatsoenlijk inkomen had. "Het verkregen geld heeft verdachte vervolgens witgewassen door een schijnconstructie op te zetten. Daarbij heeft hij een arbeidsovereenkomst valselijk opgemaakt waardoor het leek of hij salaris van dat schoonmaakbedrijf ontving."

De man werd uiteindelijk in mei gearresteerd. Twee anderen zijn in dezelfde zaak al veroordeeld tot 34 en 36 maanden gevangenisstraf, waarvan zes maanden voorwaardelijk.

Meer over dit onderwerp:
Amsterdam e.o. amsterdam misdaad
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws