Ga naar Content

Asbest vrijgekomen bij zeer grote garagebrand 't Zand

'T ZAND Bij een garage aan de Irenestraat in 't Zand heeft een grote brand gewoed. De Veiligheidsregio vraagt omwonenden om ramen en deuren gesloten te houden. De rookwolken waren in de wijde omtrek te zien.

De brand ontstond tegen 20.00 uur in een garage, waar ook een tankstation bij zit. Vooralsnog vormt de aanwezigheid van de benzinepomp geen gevaar, omdat de brandstoftoevoer is afgesloten en de brandweer het gebied rondom de tanks koelt. Toch dienen medewerkers van de ambulance op 500 meter afstand te blijven.

Een woordvoerder van de Veiligheidsregio vertelt aan NH Nieuws dat de brand zich nog zo'n anderhalf uur uitbreidde, voordat de rookontwikkeling rond 21.30 uur afnam. 

Bij de brand zijn een schuur en vier woningen verloren gegaan en in grote delen van de straat werden de huizen ontruimd. De bewoners zijn opgevangen in een café om de hoek.

Asbest
Ook is er asbest vrijgekomen bij de brand. Dat heeft zich tot wel 80 tot 100 meter van de brandhaard verspreid. Getroffen bewoners kunnen een brief met nadere informatie verwachten. Hen wordt geadviseerd om ramen en deuren te sluiten, uit de laatste rook te blijven en de ventilatiesystemen uit te zetten.

Volgens een overbuurvrouw was de eigenaar niet meer in het pand toen het vuur ontstond. "De hele zaak was al dicht, maar hij is teruggekomen vanwege het vuur." 

Verschrikkelijk
"De rookwolken zijn gigantisch en het is hier helemaal afgegrendeld. Verschrikkelijk voor die mensen", vervolgt de buurvrouw. Een andere buurtbewoner zegt een paar knallen gehoord te hebben tijdens de brand.

Het is nog onbekend of er gewonden zijn gevallen, laat de Veiligheidsregio weten.  

Brand #Irenestraat t Zand nog niet onder controle. Omliggende woningen ontruimd en omliggende straten zijn afgezet.

— Veiligheidsregio NHN (@vrnhn) August 10, 2017