Zoektocht naar eigenaar van reislustig Texels konijn gaat door

TEXEL - Het reislustige Texelse konijn dat in Duitsland in een auto werd gevonden, mist een eigenaar. Daarom zocht NH Nieuws op het eiland naar het baasje, want het avontuurlijke beestje zit nu nog in een Duitse dierenopvang.

Het wonderbaarlijke verhaal mist nog een belangrijke spil: een baasje. Tot nu toe lijkt niemand het beestje te missen. "Nog nooit eerder gezien", zo zeggen twee dames als een verslaggever van NH Nieuws een foto toont van het knaagdier. "Hij ziet er wel schattig uit", zegt een jongen.

Een eerste rondvraag op het waddeneiland lijkt niet te leiden tot een match. Texelaars en toeristen zien buiten een lief ogende viervoeter, niet hun eigen favoriete knuffeldier. 

Lees ook: Konijn reist per ongeluk mee van Texel naar Duitsland in kofferbak

"Ik heb wel een zwarte gezien, bij onze caravan", reageert een Amersfoortse toeriste. "Deze heb ik niet gezien, nee." Het in Duitsland verkerende beestje lijkt op zoek geweest te zijn naar avontuur, en zo vond het dus de Duitse wagen waarin het zich verschanste.

Op Texel is het niet de eerste keer dat er een huisdier verdwijnt. "Wij hebben het ooit eens meegemaakt met onze kat", zo vertelt een echtpaar. "Die was ook meegenomen door toeristen, maar die is toch later weer teruggekomen."

De Texelse kat kwam dus terug, hopelijk worden konijn en eigenaar ook snel weer herenigd. 

Meer over dit onderwerp:
Noordkop & Texel konijn
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws