Ga naar Content
Sport

Droomtransfer voor Amsterdammer Soufyan Ahannach?

10 augustus 2017, 13.46 uur · Aangepast 10 augustus 2017, 15.08 uur
Door: · Foto: Pro Shots Martijn Buskermolen

AMSTERDAM Voetballer Soufyan Ahannach staat voor een droomtransfer. De 21-jarige Amsterdammer kan van Almere City FC overstappen naar de Premier League.

De snelle dribbelaar op de flanken is in gesprek met de Engelse club Brighton & Hove Albion, meldt zijn huidige werkgever Almere City FC. Mocht Ahannach daadwerkelijk de overstap maken naar het hoogste niveau in Engeland, speelt hij de komende jaren met Nederlander Davy Pröpper. Op dit moment traint Soufyan Ahannach al niet meer mee bij Almere City.

Wereldseizoen
Ahannach groeide op in Bos en Lommer en speelde op amateurbasis bij de Amsterdamse clubs AFC, DWS en VVA/Spartaan. Vorig seizoen draaide hij bij Almere City FC op volle toeren: Ahannach scoorde achttien doelpunten en gaf vijftien assists. Daarmee speelde hij zich bij veel clubs in de kijker in binnen- en buitenland. Hoeveel Brighton & Hove Albion aan transfervergoeding betaalt en hoeveel Ahannach in Engeland gaat verdienen, is niet bekend. 

Brighton & Hove Albion eindigde vorig seizoen als tweede in het Championship en promoveerde daardoor rechtstreeks naar de Premier League.