Ga naar Content
Noord-Holland

Fusie lokale omroep West-Friesland een feit

10 augustus 2017, 11.40 uur · Aangepast 10 augustus 2017, 13.55 uur
Door: · Foto: WEEFF

HOORN Radio Enkhuizen, RTV Hoorn en de Stichting Streekomroep West-Friesland zijn eergisteren gefuseerd. De naam van de nieuwe fusieomroep is Stichting Streekomroep West-Friesland, die zich profileert onder de handelsnaam WEEFF.

De fusie is mede het gevolg van het convenant dat in 2013 is overeengekomen tussen de VNG en de OLON (de landelijke belangenvereniging van lokale publieke omroepen). 

Daarin zijn eisen geformuleerd waaraan lokale publieke omroepen moeten voldoen op het gebied van programma-aanbod, informatievoorziening, organisatie en de bediening van informatiekanalen (ether, kabel, internet). Daardoor is het samengaan van lokale omroepen in regionale streekomroepen noodzakelijk geworden. 

Omroep WEEFF bedient de zeven gemeentes van West-Friesland en voorziet hen dagelijks van actueel nieuws op zowel televisie, als radio, online en sociale media.  

Nieuwe programmering
Op dit moment wordt er gewerkt aan het samenvoegen van de huidige FM zenders die nu nog te beluisteren zijn op 107.1 FM en 105.8 FM. Vanaf september gaat er een nieuwe radioprogrammering van start waarna er op beide frequenties éénzelfde programmering te beluisteren is. Tevens is recentelijk een nieuwe website gelanceerd en is de lay-out van het TV-kanaal vernieuwd. 

Waar kun je WEEFF vinden? 
Televisie: KPN 1359 en Ziggo 45. 
Radio: 107.1 mhz en 105.8 mhz 
Website
Facebook