Noord-Holland

NL
V

Kinderen kinderopvang in mineur na diefstal elektrische bakfiets

9 augustus 2017, 14.35 uur · Aangepast 9 augustus 2017, 18.01 uur · Foto: Kinderopvang Midas

HAARLEM Kinderen en begeleiders van de Haarlemse Kinderopvang Midas zijn flink geschrokken van de diefstal van hun stint. De elektrische bakfiets wordt door de kinderopvang gebruikt voor uitjes die te ver zijn om te lopen, legt begeleider Lisa uit.

De stint stond gestald in een schuur aan de Meester Jan Gerritszlaan in Haarlem-Noord, maar gisterochtend was hij verdwenen, meldt onze mediapartner Haarlem 105.

"In plaats van dat kinderen naar een opvanglocatie gaan, gaan we met ze op avontuur: naar het strand, naar het park of de duinen in. Pas aan het einde van de dag worden ze opgehaald. Ook in de vakantie doen we veel uitstapjes. En juist die uitstapjes zijn lastig als we met een groep kinderen moeten gaan lopen", vertelt Lisa.

Hoewel de stint verzekerd is, balen de kinderen enorm. "Ze zijn echt geschrokken, ze willen de stint zo snel mogelijk weer terug, leuke uitstapjes maken."

Ze doen dan ook een dringende oproep. Iedereen die meer weet of de bakfiets gezien heeft, kan tips doorgeven via de Facebookpagina van Kinderopvang Midas. De bakfiets is groen, aan de zijkant staat in witte letters Kinderopvang Midas.