Start van hoofdcontent

Noord-Holland

NL
V

Gestolen sloep 'in recordtempo' teruggevonden

6 augustus 2017, 20.46 uur · Aangepast 6 augustus 2017, 21.25 uur · Foto: Stephan van den Oetelaar

UITHOORN De sloep van Uithoornaar Stephan van den Oetelaar die in de nacht van vrijdag op zaterdag werd gestolen is binnen 48 uur teruggevonden.

Dat meldt eigenaar Van den Oetelaar op zijn Facebook-pagina. "Lieve mensen, mag ik u allen enorm bedanken! Dankzij uw hulp is onze boot in recordtempo teruggevonden."

Lees ook: Dieven stelen dierbare sloep vlak voor Canal Parade 

Stephan was van plan om gisteren met vrienden uit Noord-Brabant vanaf zijn sloep de Canal Parade te vieren. Dat ging niet door, zo bleek toen hij gisterenochtend bij de ligplaats aankwam: de boot was spoorloos verdwenen.  

"De boot is [...] over de Amstel, via Ouderkerk a/d Amstel, door de Nieuwe Meer sluis naar Leimuiderbrug gevaren", schrijft hij. "Tussen de sluis en de vindplaats zijn het kadastrale nummer, de naam en het registratienummer van de romp van de boot verwijderd."

Getuigen
Dat de boot zo snel terecht is, heeft Van den Oetelaar naar eigen zeggen te danken aan getuigen die via NH Nieuws over de diefstal hadden gehoord.

"Meerdere van u hebben de boot zien varen en hebben tijdstip, locatie en het signalement van de dader aan de politie doorgegeven. Ter hoogte van Leimuiderbrug heeft de dader kennelijk besloten om zijn poging tot diefstal te staken en is ervan door gegaan."