Ga naar Content
Sport

Broersen staakt meerkamp met hamstringklachten

6 augustus 2017, 16.39 uur · Aangepast 6 augustus 2017, 17.44 uur
Door: · Foto: ANP/Robin van Lonkhuijsen

LONDEN Nadine Broersen maakt de zevenkamp bij het WK atletiek niet af. De oud-wereldkampioene indoor op de vijfkamp heeft zich na het verspringen afgemeld. Ze heeft een pijnlijke hamstring.

Broersen sprong 5.95 meter en stond na vijf onderdelen op de twaalfde plaats. De in Hoorn geboren atlete zal dus niet meer te zien zijn bij het speerwerpen en de afsluitende 800 meter.

"Ik dacht aan top acht"
"Ik was tevreden na dag één, die had ik goed afgesloten en ik dacht dat een positie in de top acht mogelijk was, maar het schoot erin bij mijn derde sprong", lichtte ze haar malheur met tranen in de ogen toe.

"Seizoen nog niet klaar"
"Het was een alles-of-niets-poging om over de 6 meter te komen, maar ik zette zo hard af dat ik mijn rechter hamstring overbelastte. Het is zo jammer, net nu ik weer een beetje mijn oude niveau begon te vinden. Maar helaas, uithuilen nu en weer doorgaan. Mijn seizoen is nog niet klaar wat mij betreft."

Broersen heeft de laatste jaren moeite haar oude niveau weer te halen. In 2016 raakte ze in de put door blessureleed en vlak voor de Olympische Spelen van Rio wisselde ze mede daarom van coach.

Lees ook: Nadine Broersen wisselt van coach

Onder haar nieuwe coach Pelle Rietveld begon ze dit jaar te werken aan haar herstel. In het voorjaar toonde ze haar veerkracht door als vijfde te eindigen op de vijfkamp bij de EK indoor.