Ga naar Content

Dieven stelen dierbare sloep vlak voor Canal Parade

UITHOORN Al negen jaar lag de sloep van Stephan van den Oetelaar uit Uithoorn aangemeerd in Amstelhoek en nooit was er iets mee aan de hand. Maar vanmorgen was de boot ineens weg. Gestolen. En dat terwijl Stephan en zijn vrienden ermee naar de Canal Pride zouden gaan.

Stephan had een groep vrienden uit Noord-Brabant uitgenodigd om op zijn boot, Blue & White genaamd, naar de Canal Parade in Amsterdam te gaan. Alle roze versieringen en verkleedspullen lagen al klaar en om 9.00 uur zouden ze met zijn sloep uit Amstelhoek vertrekken voor een feestelijke dag op het water.

Maar toen Stephan vanmorgen bij de boot aankwam, was hij weg. "De touwen lagen nog op de kade. Die waren doorgesneden. Het slot is helemaal weg, geen idee waar ze dat hebben gelaten. Maar ze zijn zonder sleutels weggevaren." 

Kabeltjes
Van de sloep, die maar liefst tien meter lang en drie meter breed is, ontbreekt ieder spoor. "Het is niet zomaar een boot die je even uit het water tilt en op een aanhanger zet", vertelt Stephan aan NH Nieuws. "Het is heel goed mogelijk dat de dieven hem zonder sleutel hebben gestart. Dat kan net als bij een auto door twee kabeltjes tegen elkaar te houden tot de motor start. Dat lukt je in een minuut."

Stephan en zijn vrienden hebben nog naar de sloep gezocht, maar vooralsnog zonder succes. Op Facebook deelde hij een bericht over de gestolen boot, dat al meer dan 400 keer werd gedeeld. Ook kreeg hij de hele dag door berichten van mensen die meenden het vaartuig te hebben gezien. 

Lees ook: 80-jarige Joop voor het eerst op Pride-boot: "Ik heb een mooi plekje"

De sloep, een Jan van Gent, heeft het registratienummer 48-49-YN. Stephan gaat morgenochtend aangifte doen van de diefstal en heeft goede hoop hem terug te krijgen. Wie de boot heeft gezien, wordt verzocht de politie te bellen via 112.