Ga naar Content

Buurtbewoners zien hoe bebloede man na steekpartij wordt afgevoerd

PURMEREND Grote commotie in de Hooft Hasselaarstraat in Purmerend. Bewoners werden vanochtend rond 6.00 uur wakker van het lawaai van een traumahelikopter. Een 43-jarige man was in hun straat neergestoken. "Ik zag hoe een man met bebloede handen door de politie werd meegenomen", zegt een geschrokken buurtbewoner.

Ook Tom Mittelmeijer werd wakker van de traumahelikopter die op het schoolplein achter zijn woning landde. De Purmerender dacht in eerste instantie dat er iemand onwel was geworden en liep naar buiten om poolshoogte te nemen. "Het slachtoffer was er erg slecht aan toe. Ik zag hoe hulpverleners hem reanimeerden, daarna werd hij door een ambulance afgevoerd."

Op de stoep voor de flat waar het steekincident plaatsvond, waren aan het einde van de ochtend nog bloedvlekken te zien. Ook lag er een vuurwapen. Een forensisch team heeft foto's gemaakt van het bewijsmateriaal. De politie kan in verband met het onderzoek niet zeggen of het wapen gebruikt is, maar buurtbewoners hebben geen schoten gehoord.

Bebloede handen
Het slachtoffer, een 43-jarige man, werd door de politie in de bosjes gevonden. Een 48-jarige man en een 29-jarige vrouw zijn door de politie aangehouden. "Veel zwaailichten, overal politie en toen zag ik hoe een man met bebloede handen werd afgevoerd", vertelt een buurtbewoner.

Lees ook: Gewonde bij steekpartij Purmerend is er slecht aan toe

Een ouder echtpaar durfde pas tegen het eind van de ochtend hun huis te verlaten. "Mijn man is slechthorend, maar zelfs hij schrok vanochtend wakker." Volgens het echtpaar is er veel wisseling van bewoners in de flats aan de Hooft Hasselaarstraat. Daarom kennen veel omwonenden de verdachten niet. "Het zal even duren voordat we dit incident een plekje kunnen geven."

Foto: