Ga naar Content
Noord-Holland

Purmerendse zamelt honderden luiers in voor incontinente hond Babs

5 augustus 2017, 16.41 uur · Aangepast 5 augustus 2017, 18.44 uur
Door: · Foto: Brenda Wouda

PURMEREND Wat begon als een hart onder de riem voor een mede- Franse Bulldog eigenaar, mondde uit in een grote en succesvolle inzamelingsactie. De Purmerendse Brenda Wouda zamelde honderden luiers in voor het incontinente hondje Babs uit Nijmegen.

De Franse Bulldog Babs (1,5) kwam in het nieuws toen haar baasje Wendy Weis uit Nijmegen een oproep deed op Facebook voor donatie van ongebruikte luiers. Niet zo lang nadat zij het hondje had gekocht, bleek dat het dier ernstig misbruikt was door haar vorige baas. Als gevolg hiervan kan Babs haar ontlasting niet ophouden en heeft zij permanent een luier nodig.

Brenda, die haar eigen Franse Buldogs heeft gekocht via dezelfde Facebookpagina als Wendy, zag Wendy's oproep en voelde dat ze iets moest doen. "We zijn een soort grote familie op die Facebookpagina", vertelt ze. "Dus toen ik dit twee weken geleden zag, ben ik gelijk een eigen Facebookactie gestart op de pagina 'Wij Weidevenners'."

En daarin was Brenda zeer succesvol. "Mijn oproep is wel 94 keer gedeeld en ik heb over de honderd pakketten luiers ontvangen. We zijn deze gisteren naar Wendy gaan brengen. We hadden hiervoor zelfs twee auto's nodig."

Daar aangekomen werden ze ontvangen door een enorm blije Wendy. "Haar hele badkamer en zolder stonden al vol met luiers", aldus Brenda. "Ze heeft nu genoeg luiers om zo'n twee jaar verder te kunnen." Ook hondje Babs was enthousiast en liet zich braaf optillen voor wat foto's en knuffels met haar weldoener Brenda.