Ga naar Content
Noord-Holland

Krommenieër (32) vast voor aanzetten minderjarigen tot prostitutie

3 augustus 2017, 12.34 uur · Aangepast 3 augustus 2017, 14.09 uur
Door: · Foto: Shutterstock

KROMMENIE Een 32-jarige man uit Krommenie zit vast op verdenking van seksuele uitbuiting van minderjarige meisjes.

De man werd op 20 juli in Amsterdam opgepakt, maar het Openbaar Ministerie maakte zijn aanhouding vandaag pas bekend. Behalve de Krommenieër worden in de zaak ook vier anderen verdacht van seksuele uitbuiting. Van hen zitten er op dit moment nog drie vast, meldt het OM.

Vermist meisje
De zaak kwam aan het licht toen rechercheurs begin dit jaar foto's een vermist Amsterdams meisje op een website met seksadvertenties tegenkwamen. Onderzoek leidde de politie naar een woning in Huizen, waar het vermiste meisje werd aangetroffen.  

Lees ook: Duo de cel in voor seksuele uitbuiting Haarlemse

In die woning waren op dat moment ook een 32-jarige man en een 17-jarig meisje aanwezig. De man werd aangehouden op verdenking van het onttrekken van een minderjarige aan het ouderlijk gezag. Niet veel later werd hij weer vrijgelaten. 

Opnieuw opgepakt
Nadat zijn telefoon binnenstebuiten was gekeerd, werd hij op 30 mei opnieuw opgepakt op verdenking van het aanzetten tot prostitutie van twee minderjarigen.  

Lees ook: Twaalf jaar cel voor man die vrouw wekenlang als seksslavin gebruikte

Het 17-jarige meisje dat ook in de woning in Huizen was, geldt sinds die dag ook als verdachte, net als een andere 32-jarige man en een 57-jarige man. 

Slachtoffers gesproken
De 57-jarige man is in afwachting van de rechtszaak vrijgelaten, maar geldt nog wel als verdachte. De politie heeft inmiddels met twee slachtoffers gesproken en sluit meer aanhoudingen niet uit.