Ga naar Content

Onder de Blauwe Hemel: aflevering 8 vanuit de haven van Den Helder

NOORD-HOLLAND Bij NH kun je vier weken lang elke werkdag kijken naar Onder de Blauwe Hemel. Elke aflevering schuiven drie gasten aan voor de meest uiteenlopende gesprekken. In de achtste aflevering praat presentator Aart van Eeldik in de haven van Den Helder met Larissa Klaassen, Maurits Groen en Gideon Everduim (Gikkels).

In Willemsoord vertelt Larissa Klaassen over haar prestatie als baanwielrenster op de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro vorig jaar. Maar ook buiten de renbaan zit deze duizendpoot niet stil. Zo ontwikkelde ze een braillesysteem voor wiskundige symbolen en rijdt ze nog paard. 

Lees ook: Blinde Larissa Klaassen bleek na oproep NH-programma wielrentalent te zijn

Larissa is niet de enige duizendpoot aan tafel. Rapper Ginkels, geboren als Gideon Everduim, groeide op in de Amsterdamse Bijlmer. Behalve rapper is hij ook activist en politicus. In Onder de Blauwe Hemel keert hij terug naar zijn geboorteplaats.  

Lees ook: Onder de Blauwe hemel: aflevering 7 vanaf het circuit van Zandvoort

Tot slot spreekt Aart met de Nederlandse Al Gore en duurzaamheidsgoeroe Maurits Groen. Met zijn WakaWaka-lamp, een duurzaam lampje ter grootte van een iPhone, redt hij levens. Dankzij de lamp beschikken ook de armste mensen in ontwikkelingslanden op een veilige en goedkope manier over elektriciteit. 

Foto: