Start van hoofdcontent

DEN HELDER

nl

Blinde Larissa Klaassen bleek na oproep NH-programma wielrentalent te zijn

2 augustus 2017, 15.43 uur · Aangepast 2 augustus 2017, 16.05 uur

DEN HELDER Vijf jaar geleden had de Texelse Larissa Klaassen nog nooit aan wielrennen gedaan, maar dat veranderde na een oproep in het NH-programma Van Zuks Dus. Ze bleek een natuurtalent te zijn.

In een nieuwe aflevering van Onder de Blauwe Hemel vertelt ze over het begin van haar topsportcarrière. Larissa, die blind is, was al enige tijd op zoek naar een sport die ze kon beoefenen. Op een zaterdagavond in december 2012 zat ze te studeren in haar kamer, toen haar moeder naar boven kwam rennen: "Je zocht toch nog een sport?", vroeg ze haar dochter. 

Larissa's moeder had in het NH-programma Van Zuks Dus een oproep gezien van een wielrenster die een partner voor op de fiets nodig had. Ze zocht iemand tussen de 16 en 30 jaar oud, die sportief was en een paar dagen in de week wilde trainen. 

Lees ook: Larissa Klaassen wint zilver in Rio

Samen keken ze de oproep terug, waarna Larissa besloot het erop te wagen. "Ik dacht, ik heb nog nooit aan wielrennen gedaan, maar ja, we kunnen het gewoon proberen", vertelt ze. Vier jaar later won ze op de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro zilver op de kilometer tijdrit. 

Foto: Larissa Klaassen in Onder de Blauwe Hemel - Onder de Blauwe Hemel