Ga naar Content

Daders overval waardetransport 'gooiden cocktail onder bestelbus'

HEEMSKERK Veel omwonenden van winkelcentrum Europaplein zijn vanmiddag getuige geweest van de overval op het waardetransport en de autobranden. "Ik zag de middelste auto in de fik vliegen, vervolgens de linker en vervolgens de rechter."

Hoewel de politie nog onderzoekt of de overval en de autobranden met elkaar te maken hebben, staat dat voor sommige getuigen al vast. "Een vriendin heeft gezien dat er zo'n cocktail onder de bestelbus werd gegooid", vertelt een Heemskerker tegen NH Nieuws. "En dat twee jongens er op een scooter vandoor zijn gegaan. Eentje had een wit en geel masker op."

Lees ook: Overval op geldwagen voor winkelcentrum in Heemskerk; ook drie auto's uitgebrand

Een van de gedupeerden is een jonge Heemskerker die bij het winkelcentrum woont. "Ik heb niet gezien wat er is gebeurd. Toen ik beneden kwam, was er al witte rook." Die rook was afkomstig van zijn auto. "Toen ik er naartoe liep, was het al te laat. Als ik hem vijf minuten eerder had weggehaald, had ik 'm nog." Ook twee andere auto's gingen min of meer gelijktijdig met de overval in vlammen op. 

Lees ook: Vermoedelijke vluchtscooter overvallers Heemskerk teruggevonden

Sommige buurtbewoners werden opgeschrikt door het lawaai. "Ik hoorde opeens een knal", vertelt een vrouw. "Dus ik liep naar het balkon en zag een scooter rijden met twee jongens erop." De daders reden richting de Maasstraat. Later op de dag werd hun vermoedelijke vluchtscooter teruggevonden op de Citadel, in de naastgelegen wijk Broekpolder.

De politie heeft nog geen verdachten opgepakt. Getuigen die nog niet met de politie hebben gesproken, worden verzocht alsnog contact op te nemen. Ook komt de politie graag in contact met mensen die meer weten over de vermoedelijke daders.

Foto: NH/Wim van Amerongen