Ga naar Content
Noord-Holland

Vermoedelijke vluchtscooter overvallers Heemskerk teruggevonden

29 juli 2017, 19.46 uur · Aangepast 29 juli 2017, 20.13 uur
Door: · Foto: @IndeIJmond

HEEMSKERK De politie heeft een scooter gevonden die vermoedelijk werd gebruikt bij de overval op de geldwagen bij het Heemskerkse winkelcentrum Europaplein, eerder vandaag.

De scooter werd gevonden op de Citadel, in de naastgelegen wijk Broekpolder. Eerder vanmiddag werd bekend dat de daders waren gevlucht op een bruine scooter van het merk Kymco. 

De daders sloegen toe toen de geldwagen rond 14.15 uur op de Beneluxbaan stond, voor winkelcentrum Europaplein. Of zij gewapend waren is niet bekend. Wel is duidelijk dat de medewerkers van het geldtransport ongedeerd zijn. 

Lees ook: Overval op geldwagen voor winkelcentrum in Heemskerk; ook drie auto's uitgebrand

Ongeveer gelijktijdig met de overval bleken er in de buurt van het geldtransport drie auto's in brand te staan. De brandweer kwam snel ter plaatse, maar kon niet voorkomen dat de voertuigen volledig uitbrandden. De politie onderzoekt of de branden met de overval te maken hebben.  

Grote, zwarte tas
Hoewel de politie direct na de overval een zoekactie startte, zijn de daders nog altijd voortvluchtig. Op het moment van de overval droegen ze donkere kleding. Ook hadden ze een grote zwarte tas bij zich.

Na de overval reden ze richting de Maasstraat, wat op de route richting de Citaldel ligt. Of ze iets hebben buitegemaakt, is niet bekend.  De politie komt graag in contact met getuigen van de overval.

Ook wie denkt te weten waar de verdachten zich ophouden, wordt gevraagd contact op te nenen met de politie.