AZ wint met 3-0 van team van VVCS

29 juli 2017, 17.51 uur · Aangepast 29 juli 2017, 18.10 uur
Door: · Foto: Pro Shots/Erwin Spek

ZAANSTAD AZ heeft de eerste van twee oefenwedstrijden zaterdagmiddag gewonnen. Van VVCS, een team van werkloze profvoetballers, werd met 3-0 gewonnen. Jeremy Helmer (2x) en Ben Rienstra scoorden voor AZ.

Helmer (foto) zette AZ al na tien minuten op voorsprong in de rebound, na een schot van Bel Hassani. Vlak voor de rust scoorde hij zijn tweede goal van de middag met een mooi stiftje.

Tien minuten na rust maakte Rienstra er met een afstandsscot 3-0 van. Ook VVCS kreeg een paar kansen, zo schoot Godee op de onderkant van de lat en Nieveld kopte tegen de paal. Het laatste kwartier mochten twee 17-jarige spelers, Baas en Oosting, debuteren in het eerste team bij AZ.

Opstelling AZ: Olij; Van Wermeskerken (Baas/72), V Eijden, Vd Linden, Wijndal; Helmer, Koopmeiners (Rienstra/46), Seuntjens; Bel Hassani, Friday (Oosting/72), Dos Santos (Tankovic/46)

Opstelling VVCS: V.d.Broek; Bouma, Ottenhoff, Linthorst, Pinas, Esseboom, Snijders, Roshanali, Godee, El Abdouni, Valies

Vanavond om 18.00 uur speelt AZ nog een oefenwedstrijd. Achter gesloten deuren is SC Cambuur dan de tegenstander.