Whatsapp

Noord-Holland

Ouderen Badhoevedorp kunnen wel janken: de boodschapshuttle stopt ermee

29 juli 2017, 18.04 uur · Aangepast 29 juli 2017, 18.38 uur · Door Robbert Bianchi

BADHOEVEDORP De boodschapshuttle in Badhoevedorp is al 2,5 jaar een groot succes. Dankzij de bus kunnen de ouderen drie keer per week naar de markt of het winkelcentrum. Maar vorige week kwam er een trieste mededeling. Peter en Linda van Rijn stoppen ermee.

Peter en Linda hadden grote plannen. Elk dorp in de Haarlemmermeer een eigen elektrische shuttlebus voor de kleine ritjes van en naar de markt of het winkelcentrum. Ze begonnen in Badhoevedorp en daar was de bus al snel onmisbaar bij veel ouderen. 

Blokje om
Voor de ouderen is het stoppen van de bus een groot gemis. De busdienst is meer dan alleen vervoer. Alles kan bij Peter en Linda. Het is een sociaal gebeuren. Ze vergeten niemand. En rijden graag een blokje om als iemand ergens langs moet.

Peter en Linda waren graag doorgegaan. Maar zonder hulp van de gemeente bleek de shuttle niet levensvatbaar. De ouderen betalen een kleine bijdrage en deze is niet genoeg om van rond te komen.

De gemeente Haarlemmermeer laat NH Nieuws weten dat ze het jammer vinden dat de Boodschapshuttle stopt. Maar ook dat ze hier niets aan kunnen doen, omdat ze nooit een subsidieaanvraag hebben ontvangen. Peter en Linda kwamen niet in aanmerking voor subsidie, omdat ze een onderneming hebben. 

Wie neemt stokje over?
Ze hadden gehoopt op een deal met de gemeente, zodat de vervoerskosten (deels) betaald zouden worden door de gemeente. Het frustreert ze dat de gemeente het ouderenvervoer voor de komende jaren heeft uitbesteed aan de regiotaxi van Connexxion. En dat er geen cent overbleef voor hun boodschapshuttle.

Nu heeft Peter een baan aangenomen als chauffeur elders. Op 25 augustus rijdt de bus voor het laatst. Peter en Linda hopen nu dat iemand anders het stokje wil overnemen. "We kunnen ze alles vertellen. Ook wat ze niet moeten doen."

Whatsapp