Start van hoofdcontent

Noord-Holland

nl

Aziatische superster gebruikt Alkmaarse kaasmarkt als tv-decor

28 juli 2017, 21.37 uur · Aangepast 28 juli 2017, 22.47 uur

ALKMAAR De Aziatische grootheid Jacky Wu uit Taiwan heeft de Alkmaarse kaasmarkt uitgekozen als decor voor zijn tv-programma. In Taiwan en China kan de tv-ster Wu niet normaal over straat lopen. In Alkmaar hadden maar weinig mensen van hem gehoord.

Op enkele toeristen uit Taiwan na, vroegen veel mensen zich vandaag in Alkmaar af waar ze naar zaten te kijken. Een tv-crew uit Taiwan had de kaasmarkt uitgekozen om een filmpje op te nemen in het kader van een spelshow. Presentator Jacky Wu is met die show ongekend populair in Taiwan en China.

Figurant
Op bijzondere plekken over de hele wereld neemt hij zijn programma op en zo was ook zijn oog op de Alkmaarse kaasmarkt gevallen. Kaasdrager Cees Koopman is figurant in de show, maar had eigenlijk geen idee wat Jacky kwam doen. "Ik weet alleen dat ze hun kunstje hier gaan doen en dat ze daarna weer doorgaan naar Volendam", aldus Koopman.

Jacky zelf was in ieder geval erg te spreken over Alkmaar. "Het is een prachtige stad", zei hij kort en krachtig tegen NH Nieuws. Wanneer de miljoenen kijkers in China en Taiwan kunnen gaan genieten van de opnames op de Alkmaarse kaasmarkt is niet bekend.

NH