Ga naar Content

Nog één verdachte vast voor brute mishandeling Egmond aan Zee

EGMOND AAN ZEE De 20-jarige verdachte die twee weken geleden werd aangehouden voor mishandeling van Duitse toeristen in Egmond zit nog vast. De andere twee (18 en 19) mogen het onderzoek in vrijheid afwachten, maar worden nog wel verdacht.

Foto: Sjef Kenniphaas

Het onderzoek is nog in volle gang, zo laat het Openbaar Ministerie (OM) aan NH weten. Zo worden er onder meer getuigen gehoord en wordt er technisch onderzoek verricht. 

Daarnaast wordt minutieus onderzocht welke rol de drie individuele verdachten hebben gehad bij de mishandeling in de nacht van 5 op 6 mei nabij de vuurtoren in Egmond aan Zee. "Dat moet natuurlijk heel zorgvuldig worden onderzocht."

Lees ook: Drie mannen aangehouden voor mishandelen Duitse toeristen

De toeristen werden rond 3.00 uur 's nachts plotseling belaagd en flink gemolesteerd. Twee van hen raakten daarbij dusdanig gewond dat ze lange tijd in het ziekenhuis hebben gelegen om te herstellen. 

De verdachten bleven lang buiten beeld, maar twee weken geleden meldde de politie dat er op basis van recherchewerk drie mannen van 18, 19 en 20 waren aangehouden. De beloning die door de Egmondse ondernemersvereniging was uitgeloofd, hoefde derhalve niet te worden uitgekeerd.

Lees ook: Duitse toeristen ernstig mishandeld tijdens beroving in Egmond

"Naar aanleiding van wat er uit het onderzoek komt, zal worden bepaald of één of meerdere verdachten worden gedagvaard", aldus de woordvoerder. "Wanneer dat is, weten we nog niet."

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]