Ga naar Content

Jelle doet met zijn truck een gooi naar 'Mooiste Truck van Nederland'

TEXEL Jelle Schouwstra en zijn truck lijken er al aardig klaar voor. Hij dingt dit weekend in Assen mee naar de titel 'Mooiste Truck van Nederland'. Hij heeft de trekker helemaal schoongemaakt en opgelapt, daarnaast heeft hij de achterkant opnieuw laten spuiten. "Het heeft veel tijd en geld gekost", aldus Jelle. "Ik ben er heel erg trots op en blij mee."

De vele uren zitten vooral in de schoonmaak, want de bolide heeft met het grote oppervlak nogal wat aandacht nodig. Maar de jury is streng en een dennennaaldje kan genoeg zijn voor minpunten. "Hier werd ik op afgekeurd vorig jaar", zucht Jelle. "Maar dat gaat me niet nog een keer gebeuren."

Krasje
Alles wordt namelijk grondig bekeken door de jury op het TT circuit in Assen. "Ze pakken de binnenkant, buitenkant, onderkant", legt de Texelse vrachtwagenchauffeur uit. "Overal letten ze op. Als je je interieur niet goed hebt schoongemaakt of er zit een krasje op dan heb je eigenlijk al meteen een minpuntje te pakken."

"Buienradar in de gaten houden"
Ondanks dat er nu met man en macht wordt gewerkt om de truck helemaal schoon te krijgen, moet er nog een keer mee gereden worden. Naar Assen welteverstaan. En dus is er een tactiek nodig om Jelle's paradepaardje goed en schoon in Assen te krijgen. "Buienradar in de gaten houden", lacht hij. "Ik denk dat we het vannacht gaan doen, als de vliegen slapen. Dan gaan we er gauw tussendoor, hoop ik." 

Poetswerk
Ook wanneer hij met zijn gezelschap en hulp in Assen aangekomen is, zal er nog veel poetswerk aan te pas komen. Zaterdag wordt bekend of hij in ieder geval een jaar lang in de 'Mooiste Truck van Nederland' mag rijden. 

Foto: NH