Ga naar Content

Zwembadje verboden door gemeente: "Ik ben heel erg boos"

VELSEN-NOORD Hoe houd je de kinderen gelukkig als je niet op vakantie kunt? Tamara Hofman uit Velsen-Noord dacht aan een zwembadje voor de deur, maar de gemeente Velsen verbiedt het.

Een vakantie zat er dit jaar niet in voor de familie Hofman en de tuin is erg klein, dus vroeg Tamara Hofman zich af of ze niet een zwembadje voor haar deur kon zetten. Ze overlegde het met buren en een meneer van de woningbouwvereniging: "Die is hier een paar keer langsgeweest en heeft regels opgesteld. Het zou gedoogd worden en het was prima."

De kinderen genoten van het bad, totdat vanochtend een handhaver van de gemeente Velsen voor de deur stond. Het zwembadje, van drieënhalve meter breed, moet voor maandag weg zijn anders volgt een boete. Tamara is boos: "Ze hebben niks te doen en klagen over de kleinste dingen." 

Levensgevaarlijk
Een woordvoerder van de gemeente Velsen laat weten dat het badje op gemeentelijke grond staat en er risico is op ongelukken. Het toezicht is onvoldoende en de situatie kan "levensgevaarlijk" zijn, aldus de gemeente. Handhavers gaan controleren of Tamara het zwembad weghaalt. 

Foto: NH Nieuws