Ga naar Content
Noord-Holland

Raadslid Juliëtte Rot gaat in gesprek met treitervlogger: "Eigenlijk een jaar te laat"

26 juli 2017, 17.26 uur · Aangepast 26 juli 2017, 17.49 uur
Door: · Foto: NH Nieuws

ZAANDAM Gemeenteraadslid Juliëtte Rot gaat in gesprek met treitervlogger Ismail Ilgün. De vlogger moet zijn excuses aanbieden aan de mensen die hij heeft geïntimideerd om onder vervolging uit te komen. Rot is een van zijn slachtoffers.

"Ik heb het OM meegedeeld dat ik ertoe bereid ben, maar ik vind eigenlijk dat het een jaar te laat is", zegt het Zaanse raadslid tegen NH Nieuws. "Hij had al die tijd de kans om iets te zeggen en dat heeft hij nooit gedaan."

Lees ook: Treitervlogger moet excuus-vlog maken

Ilgün wordt niet vervolgd als hij voor september onder meer via vlogs excuses aanbiedt aan zijn slachtoffers. Juliëtte Rot is blij dat Ilgün spijt heeft van zijn gedrag. Ze twijfelt echter of ze het een goede zaak vindt dat hij op deze manier onder vervolging uit kan komen. "Omdat het nog heel vers is."

Lees ook: Geïntimideerd raadslid Juliëtte Rot beraadt zich op gesprek met treitervlogger

Ismail Ilgün was vorig jaar zomer regelmatig in het nieuws: hij zaaide onrust door video's te maken waarin te zien was hoe hij en zijn vrienden overlast veroorzaakten en mensen intimideerden. Ook het Zaanse raadslid werd tijdens een interview met het NH Nieuws belaagd door de vlogger. Bekijk de beelden hieronder:

Video #152372