Gereedschapsbende actief in Waterland

0
Whatsapp

Noord-Holland

Gereedschapsbende actief in Waterland

25 juli 2017, 18.34 uur · Aangepast 25 juli 2017, 22.31 uur

ZUIDERWOUDE In Waterland is een bende actief die gereedschap van bouwbedrijven steelt. In het kleine Zuiderwoude is de afgelopen maand bij drie bedrijven aan dezelfde weg ingebroken en zijn dezelfde soort spullen gestolen.

Op camerabeelden is goed te zien dat de dieven op hun dooie gemak toeslaan. Alhoewel bedrijfseigenaar Kees Tromp op vakantie is, zijn er gewoon mensen aanwezig in het pand. Het belet de dieven niet om ruim drie uur lang hun gang te gaan. Er worden maaiers, blazers ,handboren slijptollen en ander elektrisch gereedschap gestolen. Ook worden er veel cilinders uit zware bouwmachines gehaald.

"Ik heb geen idee wat ze daarmee moeten", laat Tromp weten. De spullen werden met kruiwagens van het bedrijf over een weilandje gereden naar een auto die klaar stond. De dieven waren zelfs zo brutaal om de landbouwwerktuig machines met gereedschap van Tromp te demonteren.

Zoveelste bedrijf
Tromp is het derde bedrijf aan de gouw in Zuiderwoude waar dieven in een maand tijd toe slaan. "Bij de buren zijn ze op exact dezelfde manier te werk gegaan en hebben ze allen van hetzelfde merk gereedschap gestolen." Het vermoeden is dan ook dat er een bende actief is. Andere bedrijven in de buurt hebben hun beveiliging ondertussen opgeschroefd.

NH Nieuws
NH Nieuws
Whatsapp