Ga naar Content

Hans en Marjan zijn verslaafd aan 'camperen': "We willen niets anders meer!"

Sinds Hans en Marjan uit Purmerend met pensioen zijn, gaat alles op z'n gemak. En ein-de-lijk hebben ze ook lekker de tijd voor hun grootste hobby: 'camperen'. NH Nieuws-verslaggever Eline Boshuizen reist deze zomer met ze mee in de camper.

Door Eline Boshuizen 

"Heerlijk!", roepen ze beide in koor. "Zélf bepalen wanneer je weg gaat, je kan gaan en staan waar je wilt met een camper. Ik wil nooit meer anders dan dit!"  

Het Purmerendse stel gaat mee met de camperclub naar Noord Duitsland. Ze reizen dan met twaalf stellen van camping naar camping. Wat daar zo leuk aan is? "De gezelligheid van een groep, en vooral de happy hours", noemt Marjan. "Als de Brummelmannetjes (Jachtbittertjes, red.) op tafel komen, is het helemaal gezellig."

Relaxt tempo
Nu de druk van het werkende leven eraf is, gaat alles dan ook op een zéér relaxt tempo. Zo ook het inpakken en voorbereiden van de reis. Alles wordt rustig voor de tweede (of derde) keer gecontroleerd.  

In een multomap heeft Marjan haar reisbescheiden goed opgeborgen. Het laatste traytje halve liters bier wordt door Hans naar binnen gedragen. "Dat moeten we natuurlijk niet vergeten", grinnikt Hans zijn tanden bloot. 

NH De Wereld Rond is vanaf zaterdag 29 juli om 18:15, 20:15 en 22:15 te zien op tv, of kijk eerder via deze pagina. Volg de avonturen van Eline via Instagram.

Bekijk hier de eerste beelden:

Video #167896