Noord-Holland

NL
V

Geïntimideerd raadslid Juliëtte Rot beraadt zich op gesprek met treitervlogger

24 juli 2017, 16.22 uur · Aangepast 24 juli 2017, 17.33 uur

ZAANDAM Treitervlogger Ismail Ilgün wordt niet vervolgd als hij via een vlog excuses aanbiedt aan de mensen die hij heeft geïntimideerd. Het Zaanse raadslid Juliëtte Rot is een van zijn slachtoffers. Ze weet nog niet of ze met hem in gesprek wil.

Rot heeft kennisgenomen van het nieuws dat de vlogger niet wordt vervolgd als hij voor september aan bepaalde voorwaarden heeft voldaan. Een daarvan is dat hij via vlogs excuses aanbiedt aan zijn slachtoffers.

Het raadslid is blij dat de vlogger spijt heeft, maar kan nog niet zeggen of ze het een goede zaak vindt dat hij op deze manier onder vervolging uitkomt. "Het is nog heel vers", verklaart ze aan NH Nieuws. 

Lees ook: Treitervlogger moet excuus-vlog maken

Ze wil de tijd nemen om voor zichzelf te bepalen of ze een excuusgesprek met de treittervlogger wil. Waar het excuus voor haar uit moet bestaan? "Het ergste vind ik dat ik werd uitgemaakt voor racist. Daar zou hij op terug moeten komen, liefst uit eigen beweging." 

Het raadslid geeft aan dat ze een of twee nachtjes wil slapen over de vraag of ze zal deelnemen aan een excuusgesprek. 

Meer budget
Ilgün en zijn vrienden beheersten het nieuws vorig jaar zomer. Naast het raadslid werden ook buurtbewoners en politie geïntimideerd. Rot is blij dat de kwestie heeft geleid tot meer budget voor problemen in de wijk. "Er zijn kleine stapjes gemaakt, maar er is nog veel te doen." Ze geeft ook aan dat ze nooit meer is lastiggevallen op straat. 

Lees ook: Raadslid geïntimideerd door hangjongeren Poelenburg tijdens interview

NH Nieuws was erbij toen Ismail Ilgün het raadslid vorig jaar intimideerde. Dat gebeurde tijdens een interview met een van onze verslaggevers. Bekijk de beelden hieronder: 

Video #152372
NH Nieuws