Ga naar Content
Sport

Mitchell Dijks toe aan derde leven bij Ajax

24 juli 2017, 14.23 uur · Aangepast 24 juli 2017, 18.04 uur
Door: · Foto: Pro Shots

AMSTERDAM Mitchell Dijks lijkt toe aan zijn derde kans bij Ajax. De linksback mocht eerder vertrekken naar Willem II, werd teruggekocht, en werd het afgelopen half jaar verhuurd aan Norwich City nadat hij onder trainer Peter Bosz op een zijspoor was beland. De nieuwe trainer Marcel Keizer lijkt hem weer een kans te geven.

Dijks komt uit de eigen jeugd van Ajax, maar hij werd niet goed genoeg bevonden voor het eerste team. Daarom werd hij eerst verhuurd aan sc Heerenveen en in de zomer van 2014 mocht hij van trainer Frank de Boer transfervrij vertrekken naar Willem II. Een jaar later werd hij weer teruggekocht, nadat hij bij de Tilburgers had laten zien dat zijn instelling was verbeterd. Met de komst van trainer Peter Bosz kwam Dijks opnieuw op een zijspoor te staan en leek een vertrek aanstaande.

Maar Ajax was voor dit seizoen nog op zoek naar een linksback en de 24-jarige Dijks lijkt nu toch weer een kans te krijgen van traner Marcel Keizer. Dijks heeft nog een contract tot medio 2018 en ziet een langer verblijf in Amsterdam na gesprekken met Keizer ook wel zitten.

Hij zal wel moeten wachten op een blessure of schorsing van Nick Viergever, die eerste keus is op de linksback positie. Daley Sinkgraven die ook op die positie speelde is nog steeds geblesseerd. Maar Viergever kan ook doorschuiven naar het centrum als De Ligt of Sánchez geblesseerd of geschorst raken, en dan heeft Dijks ook weer kans op speeltijd.

De linksback was niet ingeschreven door Ajax voor de Champions League, maar dat probeert de club alsnog te regelen. Ajax speelt woensdagavond om 20.45 uur de eerste wedstrijd van de derde voorronde van de Champions League tegen OGC Nice in Frankrijk. De return in Amsterdam staat voor een week later gepland.