Ga naar Content

Frustratie bij festivalgangers die urenlang niet naar huis konden

OOSTZAAN Veel bezoekers van het festival Welcome to the Future in Oostzaan hebben afgelopen nacht na afloop van het festival uren met hun auto in de file gestaan voordat zij naar huis konden.

De gemeente verklaarde vanochtend rond 04.00 uur dat het oponthoud werd veroorzaakt door een ongeval. Dit had plaatsgevonden op de aansluiting van de Kolkweg op de A8 plaats rond 23.00 uur, met een verkeersinfarct als gevolg. Festivalgangers stonden hierdoor enkele uren vast. 

Volgens de gemeente was de stremming rond 02.00 uur opgelost en hadden alle bezoekers het festivalterrein verlaten. Het drie uur durende oponthoud had inmiddels wel veel frustratie veroorzaakt bij de festivalgangers die niet wisten waar ze aan toe waren. 

Ongelukken?
"Er is ons verteld dat er een aantal ongelukken is gebeurd, maar of dat echt zo is?", aldus een van de gedupeerden. Een ander zegt: "Wij zitten hier al drie uur, maar er wordt niks gezegd door de organisatie, dus ik weet het niet."

"Het begint nu eindelijk weer te rijden", vertelt de bestuurder van een taxibusje. "Ik moet nog wat artiesten naar Amsterdam brengen, hopelijk gaat dat nu lukken."

Ook de festivalganger in het onderstaande filmpje baalde van het oponthoud, maar niet omdat hij zo graag naar huis wilde...

Video #167973