Noord-Holland

NL
V

Succesvol initiatief Young Art faciliteert 'zoekruimte' voor Beverwijkers

22 juli 2017, 21.00 uur · Aangepast 23 juli 2017, 01.12 uur

BEVERWIJK Plaatselijke jongeren die zich verveelden richtten meer dan tien jaar geleden muziekpodium Young Art op. Tijdens het elfde festival blijkt het een brede culturele beweging die veel Beverwijkers met elkaar in contact brengt.

“Als je dromen hebt, moet je ze met mensen delen”, vertelt Tobias Huveneers over zijn motivatie om het muziekpodium op te richten. Vanuit dat podium wordt ook jaarlijks festival georganiseerd dat inmiddels gedurende twee dagen zo'n zesduizend bezoekers trekt. Daar wordt jaarlijks met een grote groep vrijwilligers enthousiast naartoe gewerkt. 

Zoekruimte
Tijdens die voorbereidingen ontstaan er veel meer dan het uiteindelijke festival, legt Huvenees uit.  “We faciliteren zoekruimte. Daardoor geef je mensen de kans om zichzelf te ontdekken; om hun talent of passie te vinden”, verklaart hij. “En al die mensen die binnen deze ruimte aan de gang gaan. Dat geeft wrijving, en daardoor energie. En dat is denk ik de kracht van wat Young Art tussen de regels eigenlijk is.” 

"Het is een grote familie. Ze zijn er voor elkaar, delen mooie en ook vervelende dingen”, vertelt mede-oprichter José Schuijt. Waar gaat dit eindigen? Wat Schuijt betreft gaat het voor altijd door. “Young Art eindigt niet.”

NH