Noord-Holland

Wilco voor tweede keer getroffen door brand: "Ik heb helemaal niks meer"

21 juli 2017, 18.56 uur · Aangepast 21 juli 2017, 20.33 uur

NH Nieuws

- 'S GRAVELAND De zomervakantie kan niet dramatischer beginnen voor Wilco Rokebrand en zijn 12-jarige zoon uit 's Graveland. Een grote brand heeft hun huis aan de Beresteinseweg vannacht volledig in de as gelegd. En dat is niet voor het eerst.

Wilco heeft net zijn zoon in bed gelegd als hij beneden geluid hoort. "Toen kwam de rook al de gang in. Ik wilde de tuinslang pakken om te blussen, maar toen stond het binnen een minuut al in lichterlaaie en knalden de ruiten eruit."

Lees ook: Huizen ontruimd na brand ‘s Graveland

Omdat het vuur snel uitbreidt worden ook omliggende huizen ontruimd. Buren worden opgevangen in een café, maar de meesten mogen later weer naar huis. Wel zijn ze erg geschrokken. "Ik zat gewoon te hyperen hiero", zegt een buurvrouw.

'Niks kunnen redden'
Extra droevig is dat vorig jaar ook al brand uitbrak in het huis van Wilco. Toen brandde alleen de bovenverdieping uit, maar nu is het hele huis van binnen in de as gelegd. Wilco heeft geen spullen kunnen redden. "Helemaal niks, ik ben op mijn sokken naar buiten gerend en dat is het. Het zit allemaal niet zo mee."

De oorzaak van de brand is nog niet duidelijk.