Noord-Holland

Slachtoffers treinbotsing allemaal weer thuis: "Schrik zit er wel goed in"

21 juli 2017, 17.15 uur · Aangepast 21 juli 2017, 17.29 uur · Foto: NH Nieuws / Mischa Korzec

Whatsapp

HEILOO Gistermiddag raakten vier mensen gewond bij een botsing tussen een trein en een Coolblue-busje in Heiloo. De twee inzittenden van het voertuig en twee NS-medewerkers maken het naar omstandigheden goed.

Wonder boven wonder vielen de verwondingen mee. Een betrouwbare bron laat weten dat de inzittenden van het busje weer thuis zijn en dat het goed met ze gaat. Ze zijn wel ter controle mee geweest naar het ziekenhuis, maar hadden weinig behandeling nodig. 

Lees ook: Omwonenden horen hoe trein op bestelbus botst: "Het was een superknal"

Ook de NS-medewerkers kwamen grotendeels met de schrik vrij. De voorruit van de trein lag compleet aan diggelen, dus bij beide zijn de ogen gecontroleerd voor glasscherven. Die bleken er gelukkig niet in te zitten. Een woordvoerder van de NS laat weten dat het ongeluk wel een enorme impact heeft. "Voor beide is er nazorg geregeld. Ze maken het fysiek goed, maar de schrik zit er goed in. Ook bij anderen binnen het bedrijf."

Onderzoek
De spoorwegpolitie en de Inspectie Leefomgeving & Transport hebben een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeluk. In de komende tijd wordt onderzocht hoe de botsing kon gebeuren. 

Lees ook: Ongeluk bij onbewaakte overgang voer voor discussie: "Er moet echt een oplossing komen"

Whatsapp