Noord-Holland

Zes maanden cel geëist voor veroorzaken dodelijk ongeluk Texel

20 juli 2017, 16.00 uur · Aangepast 20 juli 2017, 16.15 uur · Foto: Shutterstock

Whatsapp

ALKMAAR De vrouw die vorig jaar op Texel een ongeluk veroorzaakte, waarbij een 21-jarige vrouw om het leven kwam, hangt een celstraf van zes maanden boven het hoofd. Dat is de eis van de officier van justitie, die de automobiliste uit Den Helder daarnaast twee jaar rijontzegging wil opleggen.

Dat meldt een verslaggever van RTL Nieuws op Twitter.

Append achter het stuur
Het fatale ongeluk vond plaats op 30 maart 2016 op de Hoofdweg tussen De Cocksdorp en De Waal. Het slachtoffer werd op haar fiets aangereden door de Noord-Hollandse in haar auto. De automobiliste zag de vrouw, die samen met een vriendin fietste, te laat en reed haar aan. Volgens het OM is gebleken dat ze achter het stuur zat te appen.  

Lees ook: Fietsster (21) overleden na aanrijding op Texel

De fietsster uit het Brabantse Geldrop werd na de botsing met een traumahelikopter overgebracht naar het VU Medisch Centrum in Amsterdam. In het ziekenhuis overleed zij aan haar verwondingen. De vriendin van de fietsster liep geen verwondingen op. 

#rechtszaak appen Off vJ eist straf van 6 maanden en 2 jaar rijbewijs kwijt voor het doodrijden van Yannick Frijns tijdens het appen in auto

— jaapvandeurzen (@jaapvandeurzen) 20 juli 2017
Whatsapp