Ga naar Content

Mister Bonaire woont nu in Haarlem en kitesurft bijna elke dag

Mister Bonaire, zo wordt de Haarlemse Hans Lieben ook wel genoemd. De kitesurfer is heel happy in Haarlem, maar kan het níet laten om een paar keer per jaar naar het Nederlands Caribische eiland te gaan. "Het is mijn tweede thuis."

Door Eline Boshuizen 

Hans heeft een paar jaar op het eiland gewoond. Voor hem is Bonaire de plek waar het allemaal begon. Hier maakte hij zijn eerste kitesprongen en repareerde hij op het strand de kites van iedereen. Nu is hij een kitereparatiewinkel begonnen in Haarlem. 

Repareren op het strand
"We begonnen met wat spullen op het strand die we hadden verzameld: tape, draad... Dat was niet altijd even mooi, maar het werkte", vertelt hij. Het groeide uit tot een leuke business op het eiland. En nu heeft Hans er dus zijn werk van gemaakt, in Nederland. 

De passie voor het kitesurfen is Hans nog steeds niet kwijt. En het liefst doet hij dat nog steeds op Bonaire. "Het helderblauwe water, de strakblauwe lucht. Als je daar kite, dan vraag je je af waarom je ooit ergens anders naar toe zou gaan."

Aflevering 1
In het programma NH De Wereld Rond volgt Eline Boshuizen Hans naar het eiland. Zaterdag 29 juli kun je de volledige aflevering op tv zien om 18:15 uur, 20:15 uur en 22:15 uur. Deze zal ook op de website verschijnen. 

Bekijk hier de eerste beelden:

Video #167895
Foto: NH/Eline Boshuizen