Ga naar Content
Noord-Holland

Bewoners Alkmaars centrum vrezen komst dagelijkse toeristenbus

20 juli 2017, 00.35 uur · Aangepast 20 juli 2017, 09.03 uur
Door: · Foto: TIP Alkmaar

ALKMAAR Bewoners van het centrum van Alkmaar zijn boos omdat er vanaf augustus een toeristenbus door de binnenstad zal rijden. De hop-on-hop-off-bus zal zes dagen per week meerdere keren per dag een route afleggen waarbij de smalle straatjes in de binnenstad niet worden gemeden.

Bewoners van de Sint Annastraat vrezen het ergste. Omdat hun rustige straat op de route ligt, zijn ze bang dat de verkeersveiligheid afneemt en de overlast toeneemt.

Bovendien vinden ze dat ze te laat zijn geïnformeerd. Dinsdag kregen ze een brief met de mededeling dat de toeristenbus per augustus gaat rijden.

Zes meter lang
Helen Pardoel van het Tourist Information Point Alkmaar begrijpt de commotie, maar geeft aan dat de route zorgvuldig is bedacht met de gemeente en dat de veiligheid voorop staat. Het gaan bovendien niet om een grote Londense Hop on - Hop off bus maar om een kleine elektrische versie van zes meter lang.

Vanwege de ophef is besloten een informatieavond te organiseren. Die vindt plaats op woensdag 26 juli om 19:30 uur in brasserie King's Inn.