Hondje bevrijd uit bloedhete auto: "Eigenaresse was lang aan het winkelen"

PURMEREND - Na een tip van een getuige heeft de politie in Purmerend vanmiddag een hondje uit een snikhete auto bevrijd.

De auto stond geparkeerd op het Van Damplein bij Winkelcentrum Weidevenne. Een vrouw die toevallig langs de auto liep zag dat er een hondje inzat en dat slechts één venster op een kiertje stond, schrijft ze op Facebook.

Lees ook: Politie redt vijf honden uit snikhete auto in Hilversum

Zij twijfelde niet en belde direct 144, het nummer voor dierenleed. "Maar dat nummer bleek niet beschikbaar." Gelukkig werd alarmnummer 112 wel beantwoord. "Binnen enkele minuten waren ze er", vertelt ze tegen NH Nieuws. "Met loeiende sirene en zwaailichten. Dit had echt prioriteit."

Op een warme dag als vandaag kan de temperatuur in een afgesloten auto binnen een half uur oplopen tot bijna vijftig graden. Omdat het nog altijd gebeurt dat honden door hun eigenaren in de auto worden achtergelaten, waarschuwt de politie regelmatig voor de gevolgen. 

Bijkomen
Eenmaal op de parkeerplaats tikte de politie een van de ramen in en bevrijdde het hondje. "Het beestje moest wel even bijkomen", vertelt ze. "Personeel van de Vomar heeft voor het diertje gezorgd door water te geven."

Een werkneemster van de Vomar op het Van Damplein bevestigt dat haar collega's hebben geholpen bij de opvang van het hondje. Waar de eigenaresse was, weet ze niet. De vrouw die het hondje spotte weet het wel: "Ze was lang aan het winkelen."

Meer over dit onderwerp:
purmerend Zaanstreek-Waterland dieren nieuws
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws