Start van hoofdcontent

Noord-Holland

nl
V

Corendon-Boeing geraakt door bliksem en keert terug

19 juli 2017, 16.22 uur · Aangepast 19 juli 2017, 17.53 uur
Door Doron Sajet · Foto: NH Nieuws/Doron Sajet

SCHIPHOL Een Boeing 737-800 van Corendon Dutch Airlines is vanmiddag rond 13.45 uur kort na de start teruggekeerd naar Schiphol. Het toestel is geraakt door bliksem.

Door luchtvaartverslaggever Doron Sajet

Vlucht CND397 was tegen 13.30 uur vanmiddag vanaf Schiphol vertrokken voor een vlucht naar het Griekse eiland Corfu. Maar al boven Almere zette het toestel alweer koers terug naar Schiphol, nadat het was geraakt door bliksem.

Nog geen twintig minuten later landde de Boeing veilig op de Polderbaan van Schiphol. Een woordvoerster van Corendon laat NH Nieuws weten dat het toestel momenteel op eventuele schade wordt geïnspecteerd. De zegsvrouw kon nog niet zeggen of de Boeing later vandaag alsnog vertrekt naar Corfu of dat de passagiers met een ander toestel naar het vakantie-eiland worden gebracht.

Code geel
Het KNMI heeft voor vanmiddag code geel afgegeven. Boven Schiphol wordt storm, hagel en veel regen voorspeld. Vliegtuigen die landen kunnen te maken krijgen met rukwinden van zo'n 70 kilometer per uur.

UPDATE 15.46 uur: Een woordvoerder van Corendon laat aan NH Nieuws weten dat het toestel inmiddels in geinspecteerd. Er was een kleine schade, maar die is gerepareerd. Het toestel vliegt alsnog naar Corfu.