Ga naar Content

VIDEO: Mannen stelen auto op ingenieuze wijze

LANDSMEER De politie heeft camerabeelden vrijgegeven van twee criminelen die in Landsmeer een auto hebben gestolen. Daarop is te zien dat het duo dat er wel heel moderne diefstaltechnieken op na houdt.

De mannen lopen in de vroege ochtend van woensdag 17 mei over de Zuiderzeelaan in Landsmeer. Een van hen gaat bij het portier van een auto staan, de ander bij de voordeur van een woning. Die laatste heeft een soort scanner in zijn handen die hij langzaam van links naar rechts en van boven naar beneden over de voordeur beweegt. 

Lees ook: Daling autodiefstallen zet door

Dief vergeet gezichtsbedekking
Na enkele ogenblikken springt het portier van de auto open en gaan de lichten aan. De andere man stapt in en is even aan het zoeken en rommelen in de auto. De man bij de deur blijft wat ijsberen op de stoep, vergeet even zijn gezichtsbedekking en loopt daarna weer naar de deur. 

Hij houdt nog een keer het apparaat tegen de deur: even bewegen en vervolgens is te zien dat de auto start. Dan loopt hij naar de auto en stapt hij in bij de passagierskant. Het duo rijdt vervolgens rustig weg, de straat uit. 

Meer aandacht voor de autodiefstal in Bureau NH (17.19 uur op tv). 

Foto: Bureau NH