Ga naar Content

Jeroen moest vluchten uit brandende flat: "Woonde pas een uur hier"

DIEMEN De schrik zit er goed in bij de bewoners van de flat aan de Rode Kruislaan in Diemen, waar vannacht brand uitbrak in een benedenwoning. Zo ook bij Jeroen, die pas een uur voor de brand intrek had genomen in zijn nieuwe kamer in de bewuste flat.

"Ik had net m'n bed opgemaakt en was klaar voor de nacht, toen ik een heel harde knal hoorde. Ik dacht eerst dat een paar rotjongens een vuurwerkbom gooiden, maar al snel hoorde ik ook mensen schreeuwen en op een gang het brandalarm afgaan", vertelt hij aan NH Nieuws.

Om te kijken wat er gebeurde, opende hij zijn kamerdeur. "Er kwam meteen een rookwalm in mijn gezicht. Ik heb op de deuren van m'n ganggenoten gebonsd en geschreeuwd dat ze wakker moesten worden."

Lees ook: Drie gewonden door brand in flat Diemen

Jeroen moest van de vierde verdieping naar buiten komen, wat moeilijk ging door de dikke rook. "Binnen een paar seconden zag je niets meer en moest je echt je adem inhouden, want de rook was niet fijn."

Londen
Buiten beseften hij en zijn flatgenoten wat ze zojuist hadden meegemaakt. "We zijn flink geschrokken. Het ging heel snel, er stonden op een gegeven moment vijf brandweerauto's en zes politieauto's. Je ziet iedereen rennen en denkt: 'Dit gaat echt goed mis'. Ik hoorde mensen om me heen ook praten over hoe het ze deed denken aan de flat in Londen."

Lees ook: Politie en brandweer met stormram ontruimde flat in

Zelf was hij daar niet zo mee bezig, want hij had het met name heel koud. "Ik sta al een paar uur in alleen een t-shirt en een korte broek. Maar ja, er liepen ook mensen in alleen een onderbroek, dus ik val nog mee."

Terug naar huis
Wanneer hij weer terug mag naar zijn woning, weet hij niet. De brand heeft hem in ieder geval niet angstig gemaakt voor zijn nieuwe huis. "Ik woon hier pas een uur, maar ik ben blij dat ik hier mag wonen."

Foto: NH