Ga naar Content
Noord-Holland

Veel drukte op de weg voor vakantiegangers dit weekend

19 juli 2017, 09.18 uur · Aangepast 19 juli 2017, 09.29 uur
Door: · Foto: VID

AMSTERDAM Vakantiegangers die komend weekend vertrekken naar hun bestemming krijgen te maken met veel oponthoud, zowel in eigen land als in het buitenland.

In de regio Noord begint vrijdag de zomervakantie. Daarnaast begint in de regio Midden de bouwvak. Verwacht wordt dat ruim een miljoen mensen ervan tussen gaan. Door evenementen zoals de intocht van de Nijmeegse Vierdaagse en een paar wegafsluitingen wordt het vrijdag in eigen land druk op veel wegen.

En ook buiten de landsgrenzen kunnen vakantiegangers niet overal doorrijden: zo verwacht de ANWB in Duitsland flinke problemen, niet alleen door het drukke vakantieverkeer, maar ook doordat er veel aan de weg wordt gewerkt.

Knelpunten
Duitsland maakt zich op voor een van de drukste weekeinden van het jaar. De grootste knelpunten in het noorden zijn de A1 en A7 bij Hamburg en de wegen naar de kust. Richting het zuiden loopt het volgens de ANWB zaterdag volledig vast rond Karlsruhe en Stuttgart, tussen Frankfurt en Neurenberg en bij München.

In Zwitserland staan het hele weekend files in beide richtingen bij de Sint Gotthardtunnel. Ook zullen er veel vertraging zijn in Oostenrijk, op de routes naar Kroatië en Slovenië. De belangrijkste knelpunten in Frankrijk zijn de routes naar het zuiden.