Ga naar Content
Noord-Holland

Deel werknemers doodskistenfabriek Bogra baan kwijt bij overname

19 juli 2017, 18.02 uur
Door: · Foto: Bogra

ENKHUIZEN Doodskistenfabriek Bogra maakt een doorstart dankzij het Belgische bedrijf Funico. Uit de inschrijving van de Kamer van Koophandel blijkt dat het Enkhuizense bedrijf is overgenomen. Vandaag maakt het bedrijf aan werknemers bekend of ze er kunnen blijven werken. Niet voor alle werknemers blijkt plek te zijn in Enkhuizen.

Hoeveel mensen hun baan kwijt zijn door de overname, is nog niet duidelijk, zegt FNV-woordvoerder Peter Ansems. Funico heeft al wel kenbaar gemaakt dat er een nieuwe directeur wordt aangesteld. 

Op 3 juli werd Bogra failliet verklaard. Het bedrijf was in Nederland marktleider in doodskisten, en raakte voor veel mensen plotseling in financieel zwaar weer. Volgens de Telegraaf kwam het doordat ABN Amro haar steun introk omdat er geld zou zijn verduisterd.

Er is beslag gelegd op de woningen van de directeuren en meerdere partijen claimen nog geld tegoed te hebben van Bogra. Toch is het de curator gelukt om een nieuwe eigenaar voor het bedrijf te vinden. Funico is marktleider in België en produceert jaarlijks 80.000 doodskisten. 

Reactie Funico
In een reactie aan uitvaart.nl laat directeur Bart Ardies weten: "Zowel Bogra als Funico zijn bedrijven met een lange geschiedenis van meer dan 50 jaar en absoluut gevestigde waarden in de uitvaartbranche. Beide bedrijven zijn ook lokale producenten en staan bekend om hun hechte relatie met hun klanten. Wij kijken er naar uit om de nauwe relatie van Bogra met haar klanten verder uit te diepen en de mogelijkheden inzake assortiment, service en diensten van de totale groep voor te stellen aan de Nederlandse uitvaartondernemer. We blijven met Bogra haar Nederlandse identiteit en specialisme koesteren; dicht bij de klant staan, is immers één van onze kernwaarden."