Vertrek Haps definitief na medische keuring bij Feyenoord

ALKMAAR - Ridgeciano Haps is medisch goedgekeurd bij Feyenoord en verlaat AZ om zijn loopbaan in De Kuip voort te zetten. Marko Vejinovic bewandelt de omgekeerde weg en komt komend seizoen uit voor AZ op huurbasis.

AZ deed geen mededelingen over het transferbedrag, maar naar verluid kan de club zes miljoen euro bijschrijven. Trainer John van den Brom hield al rekening met een vertrek van de 24-jarige Haps en hield hem in de oefenwedstrijd tegen Club Brugge buiten het elftal. Thomas Ouwejan verving Haps in die wedstrijd. 

Haps debuteerde in 2013 in het eerste van AZ en speelde 80 competitiewedstrijden voor de Alkmaarders. Zijn contract liep nog tot de zomer van 2019.

Vejinovic komt op huurbasis
In de deal met Feyenoord is de komst van Vejinovic (27) opgenomen. De in Servië geboren Amsterdammer doorliep de AZ Jeugdopleiding en kwam in het kampioensjaar 2008-2009 tot drie eredivisie-wedstrijden voor de ploeg van Louis van Gaal. Hij brak pas echt door bij Heracles Almelo en daarna Vitesse. Twee jaar geleden kocht Feyenoord Vejinovic, maar die kon de verwachtingen in De Kuip niet helemaal inlossen. 

"Toevoeging voor selectie"
"Marko is voor ons natuurlijk een goede bekende", reageert directeur voetbalzaken Max Huiberts. "Hij heeft goede seizoenen gekend bij Heracles en Vitesse, waardoor hij een transfer naar Feyenoord verdiende. Met zijn passing en inzichtelijk vermogen is Marko een mooie toevoeging voor onze selectie."

Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws