Zandvoort geschokt door moord op goudhandelaar: "Lieve man met crimineel verleden"

ZANDVOORT - De dood van de 47-jarige goudhandelaar Hennie Schippers uit Zandvoort is hard aangekomen in zijn woonplaats. Schippers werd gisteren bij het Van der Valk Hotel in Akersloot doodgeschoten. Een dag later gaat het bijna nergens anders over in de badplaats.

"Het nieuws is als een enorme schok aangekomen", merkt onze verslaggever die op straat veel Zandvoorters heeft gesproken. "Iedereen kende Hennie Schipper en werkelijk iedereen in de Haltestraat heeft het over hem. Hij was een bekende figuur. Een heel lieve man, zeggen ze. Hij is echt het gesprek van de dag."

Lees ook: 'Slachtoffer schietpartij Akersloot is 47-jarige goudhandelaar uit Zandvoort'

Over de achtergrond van de moord op de parkeerplaats van het hotel langs de A9 wordt volop gespeculeerd. "Niemand wil voor de camera reageren, maar ze zeggen wel dat een moord niet zomaar gebeurt. Op zo'n plek en op zo'n tijdstip zeker niet. Meerderen hebben mij verteld dat er misschien wel sprake is van een crimineel verleden."

Lees ook: Man doodgeschoten bij Van der Valk Hotel Akersloot: 49-jarige verdachte aangehouden

De politie kan dit nog niet bevestigen. "Ze kunnen alleen zeggen dat het een 47-jarige man uit Zandvoort is", sluit onze verslaggever af.

Meer over dit onderwerp:
Zuid-Kennemerland misdaad
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws