Naardense is eerste uitvaller bij Nijmeegse Vierdaagse: "Na nog geen 5 kilometer"

NAARDEN - Janneke den Hartog valt de twijfelachtige eer ten deel om zich de eerste uitvaller bij de Nijmeegse Vierdaagse te mogen noemen. De Noord-Hollandse heeft maar héél kort mogen genieten van het wandelevenement.

Den Hartog (40) vertelt aan NH Nieuws wat haar is overkomen nadat ze nog maar 5 kilometer had afgelegd: "Het is echt klote. Ik ben gestruikeld over iemands schoen en omgevallen. Daarbij ben ik op mijn kaak gevallen."

Ze heeft verschillende verwondingen opgelopen. Zo heeft Den Hartog hoofdpijn en is ze misselijk. "Verder heb ik een tand door mijn lip en ben ik op mijn elleboog en knie gevallen."

Lees ook: Zestigers Siep en Joop gaan voor twintigste Vierdaagse: "Afstand moet je tussen je oren hebben"

Het is aan 'heel lieve medewandelaars' te danken dat ze goed is opgevangen na haar onfortuinlijke val. "Vervolgens ben ik door de bezemwagen hierheen gebracht. Toen ben ik op een bankje neergestreken. Daar zit ik al de hele ochtend samen met twee dames die ik heb ontmoet, van wie er eentje ook is uitgevallen."

Den Hartog heeft besloten hoe dan ook terug te keren in Nijmegen. "Dit jaar liep ik voor de zevende keer mee. De tweede keer ben ik door blaren uitgevallen, de andere jaren ging het perfect. Als klein kind wilde ik al meedoen, dus volgend jaar ben ik er zeker weer bij."

Meer over dit onderwerp:
Het Gooi
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws