Tata Steel-schaaktoernooi ook naar Hilversum en Groningen

WIJK AAN ZEE - De tachtigste editie van het Tata Steel schaaktoernooi doet komend jaar ook Groningen en Hilversum aan. Dat heeft de organisatie van het evenement dinsdag laten weten.

Het bekende schaaktoernooi wordt van 12 tot en met 28 januari opnieuw in Wijk aan Zee gehouden. De topschakers maken op 17 januari een uitstapje naar het mediapark van Hilversum en spelen op 24 januari in het academiegebouw van de universiteit van Groningen.

Het Tata Steel schaaktoernooi slaagt er ieder jaar in veel topschakers te strikken. Wesley So won in januari de laatste editie. De Amerikaan, geboren in de Filipijnen, bleef onder meer wereldkampioen Magnus Carlsen voor. Het is nog niet bekend welke schakers komend jaar aan de jubileumeditie van het toernooi deelnemen.

"Groningen en Hilversum hebben beide een prominente plek in de historie van de schaaksport in ons land", verklaart toernooidirecteur Jeroen van den Berg de keuze voor beide steden. "De KRO hield tussen 1982 en 1991 tien trainingsmatches voor Jan Timman, onder meer tegen toenmalig wereldkampioen Kasparov. En Hilversum organiseerde meerdere malen het NK Schaken, onder meer op het Mediapark. Groningen is de thuisstad van schakers als onder meer de familie Van Foreest, Sipke Ernst, Sergei Tiviakov en Jan Werle. In 2013 organiseerde de stad een rematch tussen Karpov en Timman. Groningen was in 1997 gastheer van het WK Schaken en organiseerde meer dan twintig keer het Europees Kampioenschap tot twintig jaar"

Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws