Zestigers Siep en Joop gaan voor twintigste Vierdaagse: ‘Afstand moet je tussen je oren hebben’

HEEMSKERK - Het begon ooit als een gebbetje op een verjaardag. Dinsdag staan Siep Vos (64) en Joop Bremer (65) aan de start van alweer de twintigste Vierdaagse van Nijmegen.

Joop en Siep, al meer dan vijftig jaar boezemvrienden vanaf de Hoogovens Bedrijfsschool. Ze delen vele herinneringen: een lach, traan en dus ook een karrenvracht aan deelnames aan de Vierdaagse. De charme daarvan? "Samen eten, slapen en het delen van lief en leed", legt Siep uit.

'Stoppen of doorgaan'
Naast hem aan de picknicktafel zit zijn kameraad Joop, die een poging doet om het vierdaagse-virus te verklaren. "Je begint ooit eens met een editie, en dan kun je na één keer stoppen of doorgaan."

Inmiddels zijn de Beverwijker en Heemskerker niet meer te stoppen. Ze genieten samen met hun wandelvrienden van W.S.V. De Zwervers met volle teugen, maar wat is eigenlijk het geheim van een ‘goede’ Vierdaagse? "Wat het allerbelangrijkste is dat je de afstand tussen je oren hebt", verklaart Siep. Koersvast zijn, stelt hij. "Dat je weet wat je te wachten staat."

Genieten
En ondertussen genieten. Van natuur, omgeving en soms ook een mooie dame die passeert. Met een lach: "Ik kan verklappen dat Joop ze allemaal ziet." De toon is gezet: nu de afstand nog. 

Live
Donderdag vanaf 11 uur is de Vierdaagse van Nijmegen live te volgen via Nieuwspartner 251tv. Dat kan via Ziggo kanaal 42.

Meer over dit onderwerp:
Zuid-Kennemerland wandelen vierdaagse nieuws
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws